VILNIUJE XXI KARTĄ ORGANIZUOJAMI TRENERIŲ MOKYMAI

2020-08-12
Naujienos "VILNIUJE XXI KARTĄ ORGANIZUOJAMI TRENERIŲ MOKYMAI" viršelis

 

 SEMINARAS-MOKYMAS SVEIKATINGUMO TRENERIAMS

 2020-09-05, Vilnius

 

 Seminaro-mokymo afišą pdf formatu galima atsisiųsti paspaudus

 

Kviečiame seminare dalyvauti treniruoklių salės, aerobikos, kūno rengybos trenerius, kūno kultūros mokytojus ir kitus asmenis besidominčius sportu bei sveikatingumu. Seminaras skirtas profesinių žinių tobulinimui ir sveikatinimo ugdymui.
Seminarą organizuoja: Vilniaus kultūrizmo ir kūno rengybos klubų sąjunga (toliau – Sąjunga).
Seminaro vieta: sveikatingumo ir sporto klubas – G7 (adresas: V. Grybo g. 7, Vilnius).
Seminaro kaina: užsiregistravus ir apmokėjus iki 2020-09-01 – 50 €, vėliau – 60 €.
Seminaro registracija: Norinčius dalyvauti seminare, prašome registruotis iki 2020-09-01 el.p: rbimba@kfsajunga.lt. Dalyvių skaičius ribotas. Dėl išsamesnės informacijos skambinkite tel.: 8 610 23 144.

Seminaro dienotvarkė:

9.00–9.30 val. – Seminaro dalyvių registracija.

9.30–11.30 val. – „Dopingas be „dopingo“ – kaip tai pasiekti?“ Teorinė paskaita.
Paskaitoje dėstoma:
Ko gero nežinojote, kad 1984–2004 m. didesnė kofeino koncentraciją organizme buvo pripažįstama dopingu. Šiais laikais dopingas yra viena labiausiai diskutuojamų ir, ko gero, didžiausią problematiką keliantis veiksnys tarptautinėje sporto fiziologijos srityje. Tai susiję ne tik su sveikata, bet ir su moralinėmis, bei etinėmis vertybėmis, bei pažiūromis, turinčiomis įtakos “sąžiningai” komandinei sporto varžybų dvasiai. Individualių sporto valdymo organų nustatyta antidopingo politika gali, o neretai ir prieštarauja vietos įstatymams.
Tema išties yra labai subtili, mažai suprantama ir dažniau nutilima. Akivaizdu, juk nėra mokslinių tyrimų atliktų su sportininkais, preofesionaliais atletais kurie galėtų objektyviai parodyti naudą ir/arba sukeliamą žalą; O ir pati informacija apie dopinginius preparatus nėra lengvai ir paprastai prieinama, bei suprantama potencialiam vartotojui. Seminaro metu, kurį norėtume matyti kaip atvirą diskusiją, pakalbėsime apie galimas - leistinas alternatyvas, metodus, paneigsime legendas kurios sklando sportinėje bendruomenėje.
Lektorius – UAB „Sveikos gyvensenos instituto“ įkūrėjas ir vadovas, Lietuvos sporto universiteto sporto biomedicinos PhD Tomas Liubertas. Sveikos gyvensenos instituto valdomame sporto klube „G7“, kuri yra praktinė, mokslinė laboratorija, nuolatos kuriamos ir testuojamos inovatyvias sporto ir sveikatinimo programos, technologijos. Kartu su vedančiaisiais savo srityje Lietuvos mokslininkais tobulina ir tikrina maistinių papildų sudėtis bei jų faktinius poveikius. Yra žinomų pasaulyje prekės ženklų savininkai – „Nobl Nutrition“, „Nox Shot“ ir kt.
„Nesu teoretikas, esu sportuojantis praktikas, ir faktiškai žinau kuom ir kaip „kvėpuoja“ sportininkai, su kokiais sunkumais ir iššūkiais susiduria varžybiniame cikle. Bet svarbiausia, jog suprantu faktą, kad „finalu“ gyvenimas nesibaigia, o sveikata ir gera savijauta yra svarbiausias prioritetas“ – sako T. Liubertas.  

11.40–12.40 val. – „Asmeninių treniruočių programų sudarymo ypatumai.“ Teorinė paskaita.
Paskaitoje dėstoma: treniravimo principai; treniruotė; metinis treniruočių ciklas; savaitinis treniruočių ciklas; treniruočių stažas; asmeninių treniruočių programų grupės; treniruočių programų pavyzdžiai; treniruočių programų sudarymo klaidos; sveikatingumo trenerio atmintinė; trenerio instruktavimo ir vertinimo ypatumai.
Lektorius –  asmeninis treneris Remigijus Bimba. Baigė LKKI, 2001 m. apsiginė sporto magistro laipsnį. Kūno rengybos trenerio darbo patirtis – 25 metai. Nuo 2003 m. organizuoja trenerių kvalifikacijos kėlimo ir rengimo seminarus-mokymus. IFBB tarptautinės kategorijos teisėjas (2003 m.). Leidinio „Sąjungos balsas“ iniciatorius, sudarytojas ir redaktorius (2016 m.). Testuoja, treniruoja ir konsultuoja įvairaus amžiaus žmones – nuo paauglių (10 metų) iki senjorų (daugiau kaip 60 metų).
„Žinau Jūsų poreikius ir išmanau Jūsų galimybes, todėl galiu Jus treniruoti ir suteikti profesionalias konsultacijas sveikatingumo klausimais. Galiu būti Jūsų sveikos gyvensenos mokytoju“ – sako R. Bimba.

12.40–13.40 val. – Pietų pertrauka.

13.40–17.00 val. – „Raumenų ir fascijų įtaka kūno stabilumo bei mobilumo treniravimui“. Teorinis ir praktinis užsiėmimas.
Paskaitos metu teoriškai ir praktiškai nagrinėjamos šios temos: laikysenos vertinimas stabilaus ir mobilaus kūno; pagrindinės miofascialinės grandys; stabilūs ir mobilūs kūno segmentai, FMS testas ir jo panaudojimas praktikoje; stabilumo treniravimo principai; lankstumas ir mobilumas, panašumai ir skirtumai; mobilumo treniravimo principai; raumens ir fascijos įtaka judėjimo stereotipui; kontraindikacijos ir nesaugūs pratimai; patarimai klientams ir namų darbai.
Praktiškai įvertinsime laikyseną, atliekant pagal FMS testą pratimus ir suradę silpnąsias kūno grandies vietas pritaikysime pratimus korekcijai. Įvertinsime mobilumo ir stabilumo trūkumus kūne ir išsiaiškinsime raumuo ar fascija turi didesnę tam įtaką. Pritaikysime pratimus fascijoms bei raumenims koreguoti.
Lektorė – kinezeterapeutė, masažuotoja, trenerė Gintarė Pranaitienė. 17 metų praktikuojanti ir taikanti trigerinių taškų masažą ir kitas raumenų spazmų atpalaidavimo technikas. Nuo 2010 m. pasidalija savo patirtimi mokymuose, skaito pranešimus seminaruose. 4 metus bendradarbiauja su visuomenės sveikatos biurais ir skaito paskaitas žmonėms apie fizinio aktyvumą naudą. Šiuo metu – Lietuvos sporto universiteto magistrantė.
„Gamtoje turi vyrauti balansas ir pusiausvyra, kad įsivyrautų harmonija. Žmogaus kūnas – sumažintas pasaulis, o raumenys ir fascijos – atspindi jo gyvenimo būdą, mitybą, psichologinę būseną. Keisdami kūną, galime pakeisti visą žmogaus pasaulį“ – sako G. Pranaitienė.

17.00 val. – Seminaro aptarimas ir pažymėjimų įteikimas.

Treneriams bus išduodamas kūno rengybos instruktoriaus pažymėjimas.

Seminaro dienotvarę galima atsisiųsti paspaudus čia.

 

Seminaro metu galėsime mėgautis sveikais „NOBL Nutrition“ kokteiliais, kuriuos gerti uždaroje patalpoje bus saugu ir jie nekels jokio diskomforto šalia sėdinčiam kolegai. 

 

Seminaro-mokymo partneris:

        Nobl

 

         rbimba

 

 

Daugiau apie seminarą-mokymą skaitykite: www.kfsajunga.lt

 

 

Atgal